Cum au unii studenti parte de o vara memorabila

 

Daca ai inceput anul universitar fara prea mult entuziAppleMarkasm, s-ar putea ca principalul motiv sa fie faptul ca vara ta nu a fost cine stie ce. Si pe buna dreptate daca nu ai avut curajul sa iesi din zona de confort si nu ai incercat sa faci ceva diferit.

Vara anului 2015 a fost o provocare pentru aproape 6000 de studenti din Romania, care au ales sa plece cu Work and Travel in State. Noi prieteni, aventuri, calatorii, multa munca, petreceri internationale, vise implinite, obiective realizate, maturizare, dezvoltare si multe altele sunt “consecintele” enumerate de studenti la final de vara. Un bagaj divers si multe amintiri care nu vor fi uitate usor.

Nu spune nimeni ca nu a fost si greu, pentru ca da, tot ce este frumos necesita ceva sacrificii dar satisfactia de la final face ca totul sa se fi meritat. De la bagaje pierdute temporar de companiile aeriene pana la putinele ore dormite pe noapte(fie din cauza multor ore lucrate,  fie din cauza party-urilor prea dese 🙂 ), toate au facut ca experienta sa fie completa si folositoare. Surprinzator sau nu, se pare ca atitudinea celor plecati a suferit ceva modificari pe parcurs, iar acum lucrurile sunt vazute din alta perspectiva. Cu atat mai mult cu cat calatoriile de la final, New York-ul, California, Miami si alte locuri vazute, fac ca lumea sa para mai accesibila si sa-ti deschida apetitul pentru calatorie.

Daca luam in discutie partea financiara, un aspect ce nu poate fi neglijat, suficienti studenti se concentreaza excesiv pe “a face multi bani”, in ideea in care “deh, esti in America”. Lucrurile nu stau chiar asa, cu atat mai mult cu cat anul acesta acesta Departamentul de Stat American, initiatorul si promotorul acestui program insista sa fie reamintit scopul programului, care este in principal unul de schimb cultural. Nu se pune problema recuperarii banilor investiti in program, pentru ca acest lucru este realizat de orice student constiincios, cu accent pe constiincios;)

Atat timp cat regulile programului, simple de altfel, sunt respectate programul Work & Travel nici ca ar putea sa fie mai potrivit pentru studentii care doresc ca studentia sa insemne mai mult decat niste sesiuni la final de semestru si atat.

Sfat: Cateva informatii in plus nu strica nimanui, asa ca intereseaza-te ce presupune a pleca o vara cu Work & Travel si afla daca vrei ca vara viitoare sa fie mai mult decat o simpla pauza.

 

Studentia este prea scurta ca sa nu incerci Work and Travel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s