Ce a insemnat pentru studenti o vara in SUA

11947682_1005459809505159_1281518452354728734_nLuna octombrie este pentru multi studenti un fel de “back in the future”, si nu ma refer aici doar la revenirea la fusul orar obisnuit, ci la intoarcerea in tara dupa o experienta de o vara, traita  in Statele Unite ale Americii.

Stiu, unii ar spune ca vorbesc despre “SF-uri”, insa tendinta este din ce in ce mai mare ca studentii sa plece pe perioada verii, alegand astfel sa petreaca o vara diferita fata de cea de acasa. Si nu sunt putini acestia din urma. A avea curajul sa te avanti in necunoscut si sa vezi si tu “cum este”, se poate dovedi a fi cea mai buna decizie pe care ai luat-o pana acum.

Iata cateva  pareri impartasite de studentii care au fost vara aceasta cu Work and Travel:

“Un punct important  atunci cand pleci cu un asemenea program, in general pleci intr-o zona in care e aglomerat pe vara, in sezon. In Ocean City, in restul anului sunt circa 8-9000 de oameni, iar vara 400 000-450 000, deci e nebunie! Chestia faina e ca vin din toate colturile lumii, fie ei studenti sau turisti”. (Ovidiu-Ocean City-MD)

“Din punctul meu de vedere, nu e mare lucru de neplacut in U.S.A.. Cu totii stim in ce ne inrolam, cu totii stim la ce sa ne asteptam, mai mult sau mai putin. Cu siguranta multi s-au plans de munca, de faptul ca e prea multa, prea grea, prea. Asta e si ideea. Acest program nu numai ca te invata despre tot ce inseamna America, dar in primul rand te invata ce inseamna munca, ce inseamna sa incepi de la 0.

Cu siguranta as mai repeta experienta, cat despre cei care doresc sa aplice pentru un program W&T, nu va duceti numai cu gandul spre munca, mai si distrati-va! Incercati lucruri noi, iesiti din zona de confort, calatoriti, imprieteniti-va cu toti oamenii pe care ii intalniti.

O vara in S.U.A pentru mine  a insemnat descoperire proprie, m-a ajutat sa imi descopar limitele si sa ma cunosc mai bine. Profesional, m-a ajutat sa descopar munca de jos si sa realizez ce inseamna asta. Pentru mine  S.U.A a insemnat ambitie si determinare de care nu eram constient pana la primul paycheck.” (Sebastian-Put-in-Bay, OH)

“Soare, plaja, munca si oameni cu inima frumoasa, sunt principalele lucruri care imi revin in minte dupa o vara petrecuta in S.U.A. Cel mai important lucru cu care am ramas in afara de amintiri, este faptul ca m-am descoperit altfel. Felul acela relaxat de a fi, specific americanilor, m-a influentat si a ramas cu mine si acum.”(Catalina-Ocean City, MD)

Tu nu esti curios?

Documenteaza-te ce presupune a pleca o vara cu Work and Travel, si cine stie, poate la anul vei povesti si tu aceleasi lucruri!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s