America, altfel față de cum o știai :)

Cu toții știm că America este țara tuturor posibilităților. SUA este o țară care are cea mai simplă și mai scurtă constituție din întreaga lume. Este una dintre țările extrem de primitoare. Aici se află grandiosul Las Vegas, cu viața petrecăreață și luxoasă, muntele Rushmore, cu faimoșii președinți Washington, Jefferson, Lincoln și Roosevelt, precum și o multitudine de atracții turistice. SUA are un președinte de culoare, care vine spre a întări ideea referitoare la lipsa rasismului și a prejudecăților.

The Rushmore Mountain

The Rushmore Mountain

Nimic nu ne mai surprinde, americanii uimindu-ne mereu cu stilul lor nonconformist și cu credințele lor ieșite din tipare. Pe lângă acestea, există și alte lucruri amuzante despre America, pe care probabil nu le știai.

Iată câteva dintre ele:

  1. Populația de vaci din statul Montana este de trei ori mai mare decât numărul de locuitori.
  2. Deși cu toții știm că aici se vorbește limba engleză, multe alte dialecte își au locul aici. Ei bine, în ciuda acestui fapt, America nu are o limbă oficială, deși 80% din locuiotrii acestei țări vorbesc limba engleză.
  3. Statuia Libertății este un monument emblematic, oferit de Franța Statelor Unite, cu ocazia a 100 de ani de la câștigarea independenței țării. Coroana de pe capul statuii simbolizează soarele, cele 7 oceane ale lumii precum și cele 7 continente.
  4. Cel mai mic stat de pe teritoriul Americii este Rhode Island, cu o suprafață de 429 de ori mai mică decât cel mai mare stat, Alaska. De asemenea, Rhode Island are mai mulți locuitori ca Alaska, în ciuda suprafeței reduse. Cel mai mic stat din SUA are cel mai lung nume de pe teritoriul american: State of Rhode Island and Providence Plantation.
  5. În Statele Unite, există aproximativ 182 de locuri ce conțin în denumirea lor cuvântul „Christmas”. Iată câteva exemple: Christmas Valley-Oregon, Christmas Island-Florida sau Christmas Lake-Washington.
  6. Se știe că americanii sunt cei mai mari consumatori de unt de arahide. Anual, un american consumă aproximativ 2.7 kilograme de unt de arahide. astfel, cantitatea consumată la nivel de țară, în medie, ar putea acoperi întreg spațiul Marelui Canyon.
  7. În Statele Unite, pentru cei ce joacă „Rock, Paper, Scissors” s-a creat o ligă oficială pentru jucători.
  8. Cel mai tânăr stat al Americii este Hawaii-ul, alăturat în 1959. De asemenea, este și singurul stat alcătuit în totalitate din insule. Aici există și singurul palat regal din SUA, folosit în trecut de câtre un monarh.
  9. Americanii au o afinitate pentru anumite nume. Astfel, cel mai folosit nume de animal de companie este Max; cel mai utilizat nume de barcă este Liberty. Printre cele mai întâlnite prenume masculine se numără James, iar referitor la prenumele feminine, Mary este cel mai frecvent.

Acestea sunt câteva din multele lucruri interesante și hazlii referitoarea la America. Multe altele, însă, le poți afla direct de la americani. De aceea, noi îți oferim posibilitatea să faci acest lucru. Acceptă provocarea și petrece o vară în State.

“A journey of a thousand miles must begin with a single step.” – Lao Tzu

Live, love, laugh

Raluca 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s