Visa Interview

All-about-J1-visa-for-USASalutare! Ne apropiem cu pasi repezi de primele interviuri de obținere a vizelor, de la Ambasada. Emoțiile încep să apară, iar aventura americană este din ce în ce mai aproape.

După cum vă anunțasem acum ceva timp, procesul de obținere a vizei a suferit câteva mici modificări, și aici mă refer la faptul că, s-a renunțat la foaia matricolă, în schimbul unei adeverințe de student, care să ateste faptul că tinerii sunt înscriși la o facultate acreditată de Statul Roman.

Ei bine, studenții au privit cu teamă aceste modificări, dar “Nu e panică, man :)))”.  În cadrul întâlnirii cu unul dintre viceconsulii de la Ambasadă, am putut aflat maniera în care se vor desfășura interviurile de anul acesta.

Ca și în anii anteriori, acestea se vor axa pe conversația liberă. Chiar dacă foaia matricolă nu este necesară, asta nu înseamnă că situația școlară nu va fi aflată de către consuli. Dar, atât timp cât exista explicații concrete pentru aceasta, nu sunt motive de îngrijorare.

Nu exista nicio rețetă secretă care să vă garanteze obținerea vizei. Interviul poate fi unul extrem de scurt, de 1 minut sau durata acestuia se poate prelungi, în funcție de fiecare dintre participanți si de suspiciunile create consulilor.

Punctualitatea este una extrem de importantă de aceea,  fiecare dintre candidați trebuie să respecte întru totul ora la care urmează să susțină interviul.

Un alt aspect important face referire la nivelul de limbă engleză. Acesta constituie și motivul neacordării multor dintre vize, de aceea, acesta trebuie să fie unul destul de bun  (conversațional), pentru a putea purta o conversație și a demonstra că vă veți putea descurca în State.

De asemenea, consulii își doresc ca studenții să își știe drepturile, dar și obligațiile în momentul în care ajung în State. Printre drepturi se numără:

  1. Dreptul de a fi plătit la timp pentru munca prestată;
  2. Dreptul de a nu fi reținut la locul muncă împotriva propriei voințe;
  3. Dreptul de a lucra într-un loc curat și sigur;
  4. Dreptul de a nu fi discriminat, indiferent de nationalitate sau culoare.

De asemenea, studenții au o serie de obligații, în momentul în care ajung in State:

  1. Obligația de a raporta orice neregulă la locul de munca;
  2. Obligatia de a efectua un check-in lunar, cu sponsorul;
  3.  Obligația de a respecta datele programului;
  4. Obligația de păstra toate documentele; (pasaport, permis de muncă, SSN).

Consulii își doresc să vă cunoască, să afle ce hobby-uri aveți și ce planuri de viitor vă pregătiți.

Sfat: Nu renunțați dacă nu ați primit viza din prima!!  Motivul poate face referire strict la nivelul de limbă engleză, de aceea aveți timp destul pentru a vă perfecționa calitățile lingvistice până la reprogramarea unui nou interviu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s