How to make it in America – Tips & Tricks

Experiența ta americană este e punctul de a începe. Vrem să ai parte de cea mai tare vară din studenție, de aceea venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi care să te ajute să te adaptezi mai ușor la stilul de viață american.

  1. Nu pleca cu ideea că în State te vei îmbogăți. Scopul programului este unul de schimb intercultural, iar dacă pleci cu premisa greșită, la final vei fi dezamăgit. Programul este conceput în așa fel încât să îți recuperezi banii investiți, iar cu puțină bunăvoință te vei putea bucura și de câteva sesiuni de shopping precum și de călătorii în frumoasele orașe ale Statelor Unite.cb7ec742f49eca1dc3f313945d3c9dfb
  2. Înainte de a pleca în State, interesează-te cu privire la zona în care urmează să îți petreci vara. Fă un mic research pentru a vedea ce posibilități de second job ai, precum și ce poți vizita în zonă. Vorbește cu agajatorul, cere-i tot felul de detalii cu privire la zona în care urmează să lucrezi, detalii despre job și orice alte lucruri ce te preocupă.
  3. Be open minded!!! Pregătește-te de un șoc cultural. Nu pleca plin de prejdecăți. Americanii sunt mult mai diferiți față de europeni. Încearcă tot ceea ce e nou, de la felurile de mâncare diferite la tot felul de activități, precum rafting, surfing sau hiking. Minunatele petreceri de pe plajă și nopțile nedormite alături de colegii de apartament vor fi amintiri de neuitat, trecute la categoria ”Awesome memories”.
  4. Rămâi constant în legătură cu sponsorul tău, dar și cu agenția. Cunoaște-ți drepturile. Nu pleca înainte de a te informa cu privire la datele de contact ale Ambasadei României în SUA. Nu munci ilegal în State și nu depăși termenul legal de ședere pe teritorul american. Nu trebuie să te joci cu sistemul american, de aceea trebuie să te asiguri că te întorci până la data de 31 octombrie.
  5. Imediat ce ajungi în State, contactează-ți angajatorul și familia, pentru a le spune că ai ajuns cu bine.
  6. Un alt aspect extrem de important face referire la înregistrarea în SEVIS, în maxim trei zile de la data la care ai ajuns în SUA și ulterior fă acest lucru în fiecare lună, atât timp cât te afli în State (dacă nu faci acest lucru, sponsorul îți va anula viza, programul tău se va încheia și va trebui să te întorci acasă).
  7. Aplică pentru SSN (Social Security Number) pentru a putea lucra legal. Acest document este unul unic, ce se emite o singură dată în viață și este similar Codului numeric personal din România.
  8. În cazul unor incidente grave (lucruri ce nu ne dorim să se întâmple), trebuie apelat numărul de urgență 911 – apelul este gratuit.

THE AMERICAN LAW

Atât timp cât te afli în State, trebuie să respecți legea care se aplică fără excepții. Iată câteva dintre principalele reguli pe care trebuie neapărat să le respecți:

1. ALCOOLUL – Limita legală pentru a putea consuma alcool este de 21 de ani. Dacă ai o vârstă mai mică de 21 de ani, nu vei fi lăsat să intri în baruri, cafenele, cluburi sau pur și simplu să achiziționezi orice tip de alcool.

2. CONDUSUL – Pe parcursul celor 3 luni cât vei sta în SUA, vei putea folosi permisul de conducere. acest lucru depinde de la stat la stat, de aceea este bine să faci o mică cercetare înainte de a conduce, pentru a nu avea probleme.

3. FUMATUL – America este o țară ”SMOKE FREE”. Este interzis fumatul în spații publice, baruri sau cafenele, singurul loc în care acesta este permis fiind propria locuință.

Înainte de a te întoarce acasă, trebuie neapărat să călătorești! MERITĂ! Pozele și amintirile din minunatele călătorii vor fi de neuitat!!

Have fun!

Live, Love, Laugh

                                                                                                                                                 Raluca 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s