If not now, then when?!

Salutare dragilor,

Un nou sezon de Work and Travel, noi provocări! Ei bine, pentru majoritatea studentilor, fie ei boboci sau nu, acest program reprezinta o mare provocare. Așa și este. Îți trebuie mare curaj să pornești pe un astfel de drum. Zic curaj deoarece uneori, studentii sunt reticenți la noi aventuri, iar gândul că se află departe de familie și prieteni, iesind din zona de confort, poate fi destul de înspăimântător.

Zvonurile că programul s-ar putea sfârși în perioada următoare sunt din ce în ce mai prezente printre work&travellers. Nu e panică, man! Cu siguranță programul va continua, exact așa ca până acum. Reprezentanții oficiali ai Ambasadei ne asigură că programul Work and Travel se va desfășura și în următorii ani, ba mai mult, Senatul American încuranjează programele de schimb intercultural și interacțiunea dintre culturile lumii.

Dacă îți dorești o vară diferită, în care să încerci noi lucruri, să interacționezi cu noi culturi, să te dezvolți din punct de vedere personal și profesional, programul Work and Travel este mai mult decât perfect.

Perioada studenției este perioada în care noi, tinerii, suntem mai mult decât pregătiți să trecem prin tot felul de provocări. De aceea, această perioadă este perfectă pentru o astfel de aventură. Programul Work and Travel este creat de către Departamentul de Stat American, tocmai pentru a oferi studenților posibilitatea de a lua parte la un schimb intercultural, aflându-se în situația de a petrece 4 luni în Statele Unite, experimentând stilul de viață tipic american.

Unul dintre aspectele importante ale programului face referire la perioada de desfășurare a acestuia – vacanța de vară (~15 iunie/30 septembrie-Work Period și 1 Octombrie/31 Octombrie-Travel Period), deoarece am stabilit de la început că trebuie să fiți studenți pentru a putea lua parte la această aventură.

Un alt criteriu important face referire și la nivelul de limbă engleză, deoarece trebuie să treci prin câteva interviuri (unul sau mai multe cu angajatorii, și cel de la ambasadă). De ce zic că este important să ai un nivel măcar conversațional, deoarece te vei afla în situația în care va trebui să comunici cu americanii, să poți cere indicații și să înțelegi ceea ce ți se comunică.

Cert e ca în momentul în care te vei întoarce, nivelul de limba engleza sigur va fi unul mult mai bun. Acesta este unul dintre avantajele pe care programul îl oferă.

DE CE SĂ PLECI CU WORK AND TRAVEL?!

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți studenți aleg să își petreacă în mod diferit vara, optând pentru unul dintre programele de schimb intercultural create special pentru ei. Marea majoritatea a acestora au parte de o experiență de neuitat, de noi aventuri ce îi provoacă să se maturizeze și să se descopere pe ei insisi.

Experiența va fi exact așa cum îți dorești tu să fie. Pornește la drum cu mintea deschisă, fără prejudecăți, pregătit pentru lucruri noi, muncă și distracție.

O vară în State te va maturiza și te face să privești lucurile cu alți ochi. Vei fi mai deschis spre noi oportunități, spre noi orizonturi, iar orice obstacol întâlnit nu va face decât să te ambiționeze mai mult, spre a îl depăși.

Îți vei face cu siguranță o mulțime de prieteni, internaționali, cu care vei crea o legătură strânsă, colegi de suferință la muncă și parteneri de distracție.

De ce sa iti urmaresti  pe Facebook prietenii care se plimba prin New York cand poti sa iti dai chiar tu check in la Statuia Libertatii?! E timpul că ieși din zona ta de confort, să experimentezi lucruri noi, să îți faci prieteni, să muncești, să te distrezi și să călătorești. Dacă nu acum, atunci când?!

thumb_6977_object_huge

Studenția e prea scurtă ca să nu încerci Work and Travel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s