Cum îți recuperezi taxele din SUA

Daca te nutaxemeri printre studenții care au ieșit din tipare și și-au petrecut o vară de neuitat în Statele Unite, trebuie să știi că atât timp cât ai muncit acolo, ți-au fost oprite o serie de taxe.

Conform legilor americane, toate persoanele angajate sunt obligate să plătească taxe. Cu toate acestea, o parte dintre acestea pot fi recuperate. Printre taxele pe care studenții J1 le plătesc se numără: Taxele Statale, Taxele Federale și Taxele pentru SocialSecurity&Medicare. De obicei, ultima categorie nu este atât de des întâlnită.

Pentru a putea începe procesul de recuperare a taxelor, după ce te-ai întors din aventura petrecută în Statele Unite, mergi pe la agenție, pentru a primi toate formularele necesare derulării acestui proces și pentru a aduce tu următoarele documente:

– formularul W2/ ultimul paycheck, pe care îl primești ulterior prin poștă de la angajatorul din America;

– o copie după SSN (Social Security Number);

– o copie a pașaportului și implicit a vizei;

– o copie după DS 2019

Recuperarea taxelor este un proces mai îndelungat, în medie durând de la 30 până la 90 de zile, dar perioada se poate prelungi.

Începând din acest an, agențiile ce se ocupă cu recuperarea taxelor, au reintrodus două noi servicii, care să vină în ajutorul studenților care își vor taxele mai rapid, contra unui anumit cost:

  1. Recuperare de taxe rapidă (până la 45 de zile lucrătoare) : se aplică o taxă adițională de 49 USD
  2. Recuperare de taxe express (până la 7 zile lucrătoare) : se aplică o taxă adițională de 129 USD

Recuperarea taxelor este o parte integranta a programului Work and Travel. Astfel, la sfârșitul anului fiscal, ești obligat prin lege să depui documentația pentru recuperarea taxelor. Autoritățile din Statele Unite sunt extrem de stricte în ceea ce privește acest proces, iar prin recuperarea taxelor plătite pe perioada muncii în America, se evită eventualele probleme ce ar putea apărea la primirea unei viitoare vize.

Nu uita, dosarul de recuperare a taxelor trebuie depus pana la data de 15 Aprilie. 

Leave a comment